sista inlägget 2009

Sitter just nu och skrattar ihop med Jacob, vi kollade nämligen på alla fina nyårs mail.. I helgen var vi i Mahab där vi solade och badade på dagarna och på kvällarna gick vi ut och åt. Var dock ganska trötta hela högen. Pga värmen, var ca 30grader i skuggan och ganska så mycket varmare i solen.. Vi hade helt enkelt en riktig "slappar" semester.

Ikväll blir det nyårsfriande hemma hos Gislens, blir runt 30pers.. Nu ska vi bara byta om, sen ska vi flytta alla möbler från den gamla lägenheten till den nya!

Gott Nytt År! (i förskott).

27,28,29,30,31

Kort sammanfattnig av Elin.

- Feber, snuva, halsont och huvudverk har förgripit sig på oss har i Anna Nagar.
- Tre natter i Mahab är förbrukade. Sol, bad i pool och hav.
- I morgon flyttar vi vara tillhorigheter. Två sangar och några grytor till Perambor, vilket kommer bli var bostadsort 2 manader 2010.
- I morgon firar vi Nyar!
- Innomhushockey, det är vilt i Indien...

Romanskrivaren




Julafton!























Lite bilder från vårt julfirande hemma hos familjen Gislen!













Lite från Julspelet.


God jul!

Från oss alla, till er alla en riktigt god jul!

God Jul!
Här i Indien har vi haft en jätte lyckad julafton med mycket lek, sång, mat och paket! Ska nu gå och lägga oss och hoppas på att ni får en trevlig jul!
Saknar er!

måste bara skriva detta..

Roligt enlig mig!

Igår trampade elin först i hundskit när hon gick barfota till internetcafet, sen trampade hon på en groda, detta också barfota! (den dog, ett öga ploppa ut!). Någon borde börja använda skor..

Charlotta!

snart jul

Nu har vi klätt granen, städat och har bara knäckbaket kvar tills imorgon! Sen är det JUL!
Idag har vi packat det sista och flyttat hem till Gislens. Känns bra och nu verkar det som att man hittat "föräldrar" till barnhemmet! så får hoppas på att det kommer igång snart! Medans familjen Gislens var på julfest stannade jag, Eli och Alex hemma. Var och rignde några samtal och sen lagade dall, blev jätte god! Nu på kvällen har vi fixat inför imorgon.
Ska ganska snart gå och lägga oss för julen kommer ju några timmar tidigare hem till oss! haha..

God jul i förskott!

LOV

Igar var det stora julspelet! Holl pa fran kl 10 pa morgonen med att fixa iordning allt tills kl 20 pa kvallen. Sjalva julspelet gick jatte bra, barnen var hur duktiga som helst och gjorde precis va de skulle, trots att ljudet och ljuset inte fungerade riktigt som det skulle sa blev det lyckat!

Dagen borjade dock inte riktigt lika bra. Kl 10 vantade vi pa data lararen som skulle folja med till skolan for att hamta sakerna vi behovde, han var 40 minuter for senad. Nar vi packat fardigt bussen och kommit fram till st Georges sa korde bussen fast i leran vid scenen. Sa nar den skulle hamta barnen satt den fast. Barnen fick ta en auto, medans en traktor drog upp bussen. Sa att den i alla fall kunde hamta en del av barnen.
Efter att alla barnen kommit borjade vi ova, gick hyfsta men visade sig att 50 barn inte kunde komma pga att det regnat sa mycket att deras hem var oversvammade.
Under showen holl det nastan upp hela tiden, sa vi hade tur! Efter att de flesta gatt hem och barnen fatt sina julklappar kom sporegnet.. Men det gjorde inte sa mycket, Julspelet gick bra, barnen hade kul och nu har vi lov, kan det bli battre?

At precis middag tillsammans med Magda och sofia. Var Bavani som gjort dall, bland det godaste jag atit. Bra att jag va med och tog receptet! Idag har vi aven packat for ska flytta till Gislens imorgon. Dar ska vi bo tills forsta januari, da flyttar vi in i var nya lagenhet. Det ska jatte skont.


Jul..

Nu borjar det kannas att julen ar pavag aven till Indien.. Idag kopte vi namligen vara sista julklappar, sa skont! Jag, Elin och Alexandra kopte en hel del ihop, for att forkorta julklappsoppningen, som tog hela tva och en halv timma forra aret. Sa spenderade dagen pa Santhosh, va inte det enklaste att hitta julklappar till 10 pojkar, men efter en hel del letande blevv det till slut paketinslagning.

Har aven bakat en hel del julgodis. Jag och elin gjorde knack och fudge som blev hur bra som helst, jag har aven bakat tekakor, som vi ska ha pa julbordet. Gjorde aven Johannes lyx chokladkola tillsammans med Linnea och Johannes, som blev alldeles for mjuk, men smaken gar inte att klaga pa!

Har skaffat en julgran vi pyntat och stallt pa bordet, under den ligger alla julklapparna och nu ikvall satt Elin och gjorde apelsiner med nejlikor!

Imorgon saka vi baka pepparkakor hemma hos Gislens och pa kvallen ska vi ut och sjunga christmas carols, ska bli kul att se hur det gar, tror vi ar en grupp pa ca 20pers..

Pa mandag ar det antligen dax for det omskrivna julspelet!, far hoppas pa att det gar vagen, skulle det krongla lite sa gor det inget for sen ar det JULLOV!!

Hoppas att ni dar hemma far en vit jul i ar! for det ar nagot vi kan glomma..

Charlotta

Shopping

Idag har vi varit ute och shoppat hela langa dagen ihop med Alex, akte forst och hamtade klader, (vara klader ar antligen klara, blev jatte bra) sen akte vi till Spencers for att leta julklappar, hittade en del som tur var! Inte lagnt kvar till jul och en massa presenter att kopa!
Efter det skulle vi till Cane and Bambu, men auto driven ville visa oss en ny julaffar sa han. Om vi foljde med skulle han fa en troja, sa de gick vall bra tankte vi.. Visade sig att affaren vi kom till salde mattor och den vi fraga priset pa; kostade 700 000 US dollar. Va ganska jobbigt att sitta och lyssna pa han som skulle visa alla mattor medans tva andra kom med nya hela tiden, kom knappt dar ifran. Var dock ganska roande att se nar Elin spelade intresserad..
efter det tog han oss till en ny affar, denna med lite olika typiskt indiska saker, va mer i var prisklass men kopte inget dar heller.
Sen tog i alla fall auto drivern oss till Cane and bambu. Vi hade ganska trakigt ( jag och Alex), men auto driven fick i alla fall en skjorta for 150Rs.. Dagens goda garning som Elin kallade det.

Nu har vi precis kakat spenat med agg och tog sedan en knack som vi gjorde igar (blev perfekta). Och nu blir det att sla in julklappar!

Tre veckors bilder..

New moon, lite besviken faktiskt, trodde den skulle vara bättre även om den var bra. Publiken jublade högt varje gång Edward kom i bild, jag och Alex tyckte dock att Jacob var mer att jubla för.. Biljetterna var värda sitt pris, va ju ganska så skönt att sitta i en skinsoffa för två!

Idag har vi varit i Parambor (dit vi flyttar i slutet av månaden) med Alex för att lämna in tyg för uppsömnad men det fanns ingen tid så gick och "fika" hemma hos Jaba. Sedan bar det av till Vinus Markettillsammans med Jaba och Prins två elever på skolan. Där köpte vi bangels och grönsaker till maten. Alex köpte tyg som hon lämna in till skräddaren.

Idag har jag även bakat tekakor blev jätte bra, trotts att jag fick gissa på hur mycket mjöl jag skulle ha i!

Charlotta



Nu på kvällen har vi ätit grönsaker i ugn och tagit en promenad runt kvarteret och hamnade till sist på internet cafét för att ladda upp lite bilder över de senaste tre veckorna..

Vi börjar med de senaste tagna..


DAGENS MAT!

LUCIA.

FIKA FANNS DET GOTT OM!

KUL HADE VI.

PÅ VÄG TILL SKOLAN VET MAN ALDRIG VAD MAN KAN STÖTA PÅ!

ÖVNING INFÖR JULSPELET DEN 21.

FEMMORNA.

PÅ MOCHA MOJO MED HANNA.

MYCKET CHOKLAD ATT VÄLJA BLAND.

MUMS.. HÄR SNACKAR VI CHOKLAD!

EFTER CHOKLADEN, BAR DET IVÄG TILL SPARKYS FÖR ATT ÄTA, HÄR
VAR ÄVEN MAGNUS MED!

SNACKA OM EFTERRÄTT!

THANKSGIVING = MAT

MAT.

MAT.

VA FLER ÄN VI DÄR.

VAR DETTA SOM BJÖDS.

HMM.. WHAT´S WRONG?

UTE OCH ÄTER PÅ ETT AV DE LOKALA GATURESTAURANTERNA, HÄR
ÄR LIV MED.

THAT´S WRONG.. (PÅ RESTAURANGENS VÄGG).

JAPP, DE ÄR SÅ HÄR VI SER UT. LIV I MITTEN!

FRUKOST MED JENNIFER OCH VIKTOR.

NEVER TRUST A SKINNY CHEF! DET AMERIKANSKA STÄLLET.

BUFFÉ! SOMEONE IS HAPPY.

SVÅRT ATT VÄLJA, BLEV BUFFÉ!

FÖRSTA OMGÅNGEN..

KOLLA IN NAGLARNA!

MORGON I MAHAB, SKA SNART UT OCH SOLA OCH BADA.

MAGDA OCH VIKTOR PÅ GERMAN CAFÉ

HÄR LIGGER VI OCH SOLAR..

HÄR BADAS DET I BENGALISKAVIKEN.

ELIN PRUTAR SÅ DET STÅR DET HÄRLIGA TILL!.

DOSA, INDISK FRUKOST.

GOD MORGON!

Som ni ser så svälter vi inte. Kameran åker visst bara fram när vi äter
har vi nu märkt, ska försöka ändra på det!

Elin och Charlotta.


New moon!

Idag ska vi gå på New moon, äntligen! Blir ett helt gäng, Jag, Elin, Alexandra, Simon, Jacob, Joseph, David och Mikael. Biljetterna i förstaklass kostade hela 15 kronor.

I fredags var vi och fikade på Mocha mojo med Hanna, va ett speciellt ställe maste jag säga. Väldigt modernt med lite rymdtema eller nått. Hade varm choklad med vispgrädde, och allt med choklad man kunde tänka sig. Men fick betala där efter. Sen åkte vid med henne och Magnus till Sparkys där det var julbuffé.

I lördags träffa vi Alex som kommit på natten. På kvällen åkte vi till Svenska konsulatet för att fira lucia. Fick va Lucia för typ första gången , va inte så farligt fick bara lite stiarin i håret.. Var jätte trevligt, åt dock förmånga lussebullar! Pojkarna var vilda som vanligt, sluta med att Jacob gjorde sönder ett liggement så nu har han gipsat benet och hoppar på kryckor..

Charlotta

Idag har jag..

Varit i skolan och gjort paketkostymerna och hjalpt Anette med halsokontrollen pa barnen. Nar jag kom hem blev det att lasa boken Gomda, hur bra som helst men jatte hemsk.. har snart knackt den. Har blivigt en riktig bokmal har nere i Indien.

Ikvall bor vi skriva ett traningsschemma infor julspelet men vet inte om jag orkar. Har lust att bara ta det lugnt, laga mat och kanske se en film. Far se hur det blir, kommer i vilket fall att lasa lite mer i min bok.

Till helgen kommer Alexandra och da blir det Lusia firande pa svenska konsulatet. Pa fredag ska vi med Hanna efter skolan eftersom det inte blev nagot i helgen. Vi ska ga och fika pa mocha mojo, som tydligen ska ha underbart god varm choklad en massa andra vasterlandska saker. Efter det ska vi aka och ata tillsammans med hennes fastman Magnus pa Sparkys.

Igar larde jag mig gora Aloo Masala (potatis masala) och Pori (friterat brod).  :)

Charlotta

Sparky's

I gar akte Liv hem och nu pa morgonen akte Jennifer och Viktor, sa nu ar vi bara fem personer kvar. Kommer att kannas ratt tomt utan dem. Fast snart kommer Alexandra och Sofia.

Nu i helgen har vi trotts sjukdom orkat oss ut for att ata pa Sparky's, en amerikansk resturang som tro det eller ej har KOTT! Var som att man klev in i Amerika nar man gick in genom dorrarna. Personalen var amerikansk inredningen var amerikansk och maten var amerikansk, allt var helt enkelt amerikanskt.!

Thanksgiving firandet var helt okej, var mycket sang och prat i borjan men efter det var de buffe, jatte gott. Vi blev lite forvanade nar vi insag att det inte bara var vi som skulle komma var nog ca 60 indier ocksa..

Idag tog vi oss sovmorgon och efter det gick vi ut for att antligen lamna in vart tyg (som vi kopte for ca tre veckor sen) for uppsyning! Kanns jatte skont att ha fatt det gjort. Nu ar det bara att vanta och se om de har forstatt oss ratt. Efter det inforskaffade vi oss dagens mat, blir ugnstekta gronsaker till lunch och spenatstuvning med agg till middag. 

Insag precis att tiden overskridigt 30minuter, sa nu maste man sitta kvar en stund till..
Hoppas allt ar bra dar hemma, skanar er!


sjuk

Hemma och ar sjuk..

Igar va vi pa Mc Donalds med Joseph och hans kompis Prem, simon och Jacob, va riktigt lyckat. Forstar dock inte hur lille Joseph kan ata sa mycket som han gor! han at storsta menyn med plus meny och efter det tva glassar! Helt otroligt. Maten var god men hamburgarna och glassen smakar allt battre i Sverige! Efter Mc Donalds akte vi hem till Gislens for att firade Mikael och at Toscakaka!

Idag var vi uppe tidigt for att ata lite avskeds frukost med Jennifer och Viktor som aker hem pa Sondag. Efter det ringde Hanna och talade om att hon var sjuk. Skulle ha sovit hos henne i natt men far bli en annan gang. Passade ganska bra eftersom att jag ocksa blivigt sjuk. Borjade redan i forgar med att jag kande mig lite konstig i halsen, och igar kvall va jag riktigt hes. I morse visade det sig att jag inte hade nagon rost alls har sedan haft under temp hela dagen. Sa Paul var hyresvard ska ut och kopa medicin at mig, tackade dock nej till antibiotika som han tyckte att jag skulle ha.. Sa idag har jag sovit och last Anglar och Demoner (en av de basta bocker jag last) och varit endel med Liv. Dagen har helt enkelt varit fruktansvart seg!

Imorgon ska vi pa Thanksgiving nagot..? hos Paul, Ska ata lunch och fira. Vi vet inte riktigt vad som kommer att ske eller vad man firar eftersom det ar nagon indiskhogtid, ska bli intresant..

Charlotta

MUMS

Sitter i skolan och kakar kakor med Hanna. Sen blir det att ta bussen hem till Maria for ska ut och kaka pa mc donalds med Joseph och Prem (sen fodelsedagspresent), mycke onyttigeher idag!

just nu..

Sitter jag pa internet cafet och kikar runt lite. Elin ligger hemma och sover! Igar va vi pa cotten market och pa cane and bambo och kopte lite sma saker. Traningen i skolan idag gick inte bra, de flesta sprang runt och gjorde annat.. ibland ar de sota branen hemska kan man lugnt saga!

I helgen ska vi sova over hos Hanna (en svenska som oxa jobbar pa skolan) och bara ha en trevlig kvall och ga ut och kaka. Ska bli jatte kul att se hur hon bor och att traffa hennes "man"

Nu ska jag ga tillbax till lagenheten och vacka elin hon har namligen sovit i ett antal timmar.. Och nar hon vaknat ska vi ga over till de andra och kaka! Idag ar det Bavani som lagat maten, skont att slippa laga mat tva ggr i veckan plus att hennes man ar jatte god!

Charlotta

Mahab

Hej

Sa nu ar vi tillbacka i Chennai igen, efter att ha varit i Mahab over helgen! Var jatte skont med lite semester aven om tre dagar var tillrackligt! Akte dit tillsammans med Liv, Magda, Viktor och Jennifer. For att ta det lugnt sola, bada.

Pa lordagen var vi pa en badresort hela dagen och fick helkropps massage (jatte skont). Badade i Den Belgariska viken, vagorna var meterhoga sa va jatte kul men blaste aven pa stranden sa fick en sand dusch och kande inte riktigt av varmen sa brant oss.. Inte skont, men borjar nu aterfa den vanliga hudfargen!.

I Sondags firade vi aven forsta advent hemma hos Gislens, Fick ata nybakade kanelbullar och kall mjolk va jatte gott, kandes som om man var hemma i Sverige for ett tag. ( va Simon och Jacob som bakat med hjalp av Linnea).

Nu ar vi i skolan och gor robothuvuden till Julpjasen. I eftermiddag ska vi ova med hela skolan, blir kul att se hur det kommer att sluta..

Ha det bra!


RSS 2.0